Kulinaria

Utrzymanie czystości w zakładzie gastronomicznym jest bardzo kłopotliwe z uwagi na różnorodność następujących pobrudzeń. Sanepid nakłada gigantyczne wymogi i rzetelnie tego dopilnowuje. Sanepid jednoczy nam się z czymś złym, z figurami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny oraz nie zagrażający zdrowiu kontrahentów. W głównej mierze, zdrowe oraz apetyczne posiłki preparowane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co możemy powiedzieć o czystości naczyń? Niezwykle istotnym urządzeniem wspierającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym też mówi strona internetowa restauracje opinie klientów. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Wedle uskutecznionych badań, naczynia umyte w zmywarce z należytą chemią demonstrują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Pamiętajmy również o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek i ścian, bowiem to one są największym magnesem na bakterie.

about author

admin

related articles

Popularne teksty:

Archiwa

Kategorie

Publikacje: